A Csplek! Alaptvny kizrlagos tmogatja az eredmnyes sznyogmentessg magyarorszgi megvalstja, a NO MOSQUITO Kft.

Keress

A sznyogokkal tudatosan foglalkoz szervek ilyenkor sem pihennek.

• Az elmlt sznyogos munklatainak elemzsb?l preventv ismereteket sz?rhet?k le a kvetkez? szezonhoz kihvsaihoz.
  • Ilyenkor kell elkezdeni a szksges engedlyek beszerzst (ezek a paprmunkk roppant id?ignyesek).
  • A tereprendezseket legks?bb mrcius kzepig be kell fejezni, hiszen az l?lnyek a termszet zavartalansgt keresik utdaik felnevelshez.
  • A kemnyre fagyott talaj nagyban segti a potencilis tenysz?helyek feldertst, trkpezst.
  • ?sszel, v vgn rdemes megvizsglni, felderteni a csp?sznyogok telel?helyeit, mivel ekkor mg a telelsre elbjt egyedek a kijratok kzelben helyezkednek el. A nagy tmegben sszegy?lt egyedeket rdemes elpuszttani, azonban mindenkppen fontos egy hozzrt? ember (entomolgus) ltali faunavizsglat, mivel a kvetkez? v tavaszi id?szaknak fehrjeforrst nem szabad bntani. (A csp?sznyogok nem kpezik a tpllklnc szmottev? rszt... ezzel b?vebben a "A csp?sznyogok tpllklncban betlttt szerepe" el?adsunkban foglalkozunk.)
  • A elektronikus adatforrsok figyelemmel ksrsvel mr kora tavasszal nagy valszn?sggel el?rejelezhet? a tenysz?helyek felttelezett vzbortottsga s a kvetkez? szezon sznyogrtalma.