A Csíplek! Alapítvány kizárólagos támogatója az eredményes szúnyogmentesség magyarországi megvalósítója, a NO MOSQUITO Kft.

Keresés

Ágyi poloska

A minap az egyik címről felháborodott hang, hogy azonnali szúnyogirtást kér, mert apró szúnyogok, melyek még a szúnyoghálón is átférnek, háborgatják őket. Ha kell, meg is tudják mutatni, hogy melyik fa a törzshelyük a ház előtt. Nosza, azonnal oda indultunk a munkatársammal, s terepszínű öltözetem nem épp hozzáértő szakember látszatát keltette, főleg miután a mintaként gyűjtött kb. 1 cm-es rovarok láttán kétségbe vontam, hogy átférnek a szúnyoghálón. Pedig váltig állították a ház lakói, hogy igenis, ezek összehúzzák magukat (a merev kitinpáncéljukat), és átpréselik magukat a szúnyoghálón.
Mondtam, hogy elviszem az egyedeket, megmutatom egy barátomnak, aki a múzeum rovartani szakembere (entomológus). Ő első látásra szintén mosolyogva közölte, hogy ezek az élőlények nem bújnak át a szúnyogháló lukain, de nem is akarnak, mert jól érzik magukat a lakáson belül, ugyanis ezek Ágyi poloskák (Cimex lectularius).

Egyebek