A Csíplek! Alapítvány kizárólagos támogatója az eredményes szúnyogmentesség magyarországi megvalósítója, a NO MOSQUITO Kft.

Keresés

Elvonási tünetek

Leninváros, 1964 Légi-kémiai szúnyogirtásEz már nem kétséges, hogy Szegeden megvalósítottuk a valóban hatékony Környezettudatos szúnyoggyérítést. Ez egy komplex csípőszúnyog ellenes módszer, ami elsősorban környezetre és egészségre ártalmatlan, mindemellett tartósabb hatású, és nem utolsó sorban olcsó is.

Mégis, nehezen elképzelhető az áttörő siker, mert általában félünk minden új módszertől, pedig számos eszközök használatától évekkel ezelőtt még kézzel-lábbal tiltakoztunk, ma pedig életünk szerves részét képezik (pl. mobiltelefon, mikrohullámú sütő, PC...stb.)

A lakosság nem tudja elképzelni másképp a repülő szúnyogok elleni védekezést, minthogy önmagát és környezetét lepermetezzék légi-járműről vegyszerekkel, melyeket időnként betiltanak, de azonnal van másik.

Bizony a módszer alkalmazásával kevesebb a légi-permetezés, de mivel korábban ha kellett, ha nem, szórták az "égi áldást", hát a lakosság egy része újra szeretné, ha kétnaponta járna az alacsonyan szálló légi-jármű, már-már elvonási tünete van a  hiányától.

 

 

Légi-szúnyoggyérítés